Μητσοτάκης στο CNNi: Ικανοποίηση για το πράσινο πιστοποιητικό - Σύντομα τα βήματα χαλάρωσης

Μητσοτάκης στο CNNi: Ικανοποίηση για το πράσινο πιστοποιητικό - Σύντομα τα βήματα χαλάρωσης

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

για τη «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας» που δημιουργείται, μετά την απόφαση της Κομισιόν, να προσθέσει στην ευρωπαϊκή «εργαλειοθήκη» την πρόταση του για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ήμουν ο πρώτος που ήγειρε το ζήτημα του πράσινου, ψηφιακού πιστοποιητικού στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ήταν απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα ότι σε κάποιο σημείο, είτε στα μέσα της άνοιξης, είτε το καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι θα ένιωθαν την ανάγκη να ταξιδέψουν και έπρεπε, στο μέτρο του εφικτού, να διευκολύνουμε την πραγματοποίησή τους. Τότε υπήρχε μια αντίθεση, αλλά η Κομισιόν υιοθέτησε αυτήν την ιδέα, υποβάλλοντας την πρότασή της, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια, που είναι σημαντικό για χώρες όπως η Ελλάδα που είναι πολύ εξαρτημένη από τον τουρισμό» τόνισε στη συνέντευξή του στο CNNi ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα εξήγησε πως θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, η αυλαία της οποίας θα ανοίξει στην Ελλάδα περί τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου: «Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μια ψηφιακή απόδειξη είτε για το ότι έχεις εμβολιαστεί ή το έχεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον διαγνωστικό έλεγχο ή ότι έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Με ένα τέτοιο πιστοποιητικό θα μπορείς να εισέρχεσαι σε χώρες όπως η Ελλάδα, χωρίς καμμιά καραντίνα και χωρίς κανένα επιπλέον τεστ στα σύνορα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, περιμένω να είναι το πρότυπο στα ταξίδια. Και περιμένω επίσης ότι θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε με ασφάλεια για τις καλοκαιρινές διακοπές» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Source : www.cnn.gr

Related Articles

Offers & News

Please enable the javascript to submit this form